Vietnam och Kambodja 7-19/2 2018

Följ med på ett stort och upplevelserikt äventyr i södra och centrala Vietnam och Kambodja. Äventyret leds av Ulf Nilsson, Växjö, medlem i föreningen som lett ett mycket stort antal resor till Kinas och Indokinas alla hörn.

Vi ska se storslagna lämningar från de högstående kulturer som en gång dominerade området – det bortglömda Champa, det expansiva Vietriket och khmerernas mäktiga Angkorvälde – och spåren från den franska kolonialeran och Vietnamkriget. Genom historien har rikena och länderna i Indokina krigat med varandra och med andra grannar, bland annat Kina. Idag utgör området en dynamisk region där tusenåriga religiösa och kulturella livsmönster möter en snabb samhällsomvandling.

Vi börjar i Vietnam i den pulserande metropolen Ho Chi Minh City, det tidigare Saigon, där även viktig militär historia gör ett starkt intryck. Från Mekongflodens mäktiga och bördiga delta fortsätter vi till Danang och den charmiga pärlan Hoi An vars gamla och välbevarade stadskärna är upptagen på UNESCO:s världsarvslista, här känns närheten till havet påtaglig.

I Kambodja väntar en av världens främsta sevärdheter, de magnifika djungeltemplen i khmerernas legendariska huvudstad Angkor. Vi avslutar i Phnom Penh där vi möter historiska minnen från det praktfulla kungliga Kambodja men också de röda khmerernas tid.

Resan på 90 sekunder

13 dagar
Resedatum 7-19/2 2018

Flyg med Finn Air och Bangkok Airlines
Ulf Nilsson leder resan

Information, program & bokning genom www.ramkvillabuss.se
eller 0470-60500

Resmål:
Vietnam: Ho Chi Minh City (Saigon), Mekongfloden, Hoi An. Kambodja: Siem Reap, Angkor, Phnom Penh.

Pris: 34.200:-

Resans program i sammandrag

 Dag 1 – Sverige
Avresa med buss till Kastrup, varifrån flyget avgår 13.15 till Helsingfors. Vidare till Saigon. Middag och frukost sesrveras ombord. 

 Dag 2 – Ho Chi Minh City, HCMC (f d Saigon)
Kl 08.30 lokal tid ankomst till Ho Chi Minh City. Tidsskillnad 5 tim.  Vi gör en  stadsvandring längs Dong Khoi Street (f d Rue Catinat), förbi Notre Damekatedralen, Posthuset, Hotel Continental och Stadshuset (Hotel de Ville). Incheckning på Oscar Hotel, Ulf Nilsson går igenom resans program och introducerar Vietnams historia i ett av hotellets konferensrum. Välkomstmiddag!

Dag 3 – Ho Chi Minh City

Frukost, utfärd till Cu Chi-tunnlarna, lunch i Cu Chi, f d Presidentpalatset, Krigsminnesmuseet, middag på egen hand.

 Dag 4 – Ho Chi Minh City - Mekongdeltat
Frukost, heldagsutfärd till Mekongdeltat, besök i Cao Daitemplet, båt på Mekong, besök till fruktplantager och sampantur, lunch i deltat, tillbaka i HCMC sent på em, middag.

 Dag 5 – Ho Chi Minh City, Danang, Hoian
Frukost, buss till flygplatsen, flyg till Danang. Besök på Chammuseet, buss till Hoian, incheckning på Hoian Historical Hotel. 

 Dag 6 – Hoian
Frukost, promenad genom Hoi Ans gamla stadskärna: Japanska bron, kinesiskt församlingshus, gammalt köpmanshus, lunch på egen hand. Resten av dagen är programfri för egna strövtåg, cykelturer, bad och shopping.

 Dag 7 – Hoian, Siem Reap
Frukost, matlagningskurs inkl lunch, buss till Danangs flygplats. Flyg till Siem Reap i Kambodja, buss till centrala Siem Reap och  incheckning på Somadevi Hotel, centralt beläget. På kvällen serveras kambodjansk välkomstmiddag..  

 Dag 8 – Siem Reap
Frukost, utfärd på Tonlésapsjön. Ulf Nilsson ger introduktion till Kambodjas och Angkor-templets historia. Återstoden av dagen är programfri, middag på egen hand.   

  Dag 9 – Siem Reap
Besök i Angkor: Bayontemplet, Angkor Thom och Ta Prohm, frukost på hotellet, programfritt, lunch på Café Angkor, återbesök i det historiska Angkor: Angkor Wat till solnedgången, middag på egen hand.

    Dag 10 – Siem Reap, Phnom Penh

Frukost, buss till Phnom Penh, stopp längs vägen i by med sidenväveri, lunch längs vägen, i Phnom Penh checkar vi in på Sunway Hotel, middag på Bopha Titanic.


 Dag 11 – Phnom Penh
Frukost, Kungliga palatset med Silverpagoden, Nationalmuseet, lunch på restaurangskola, Röda khmerernas S-21Tuol Sleng, programfri tid, middag på egen hand.

                                    

 Dag 12 – Phnom Pemh
Frukost, besök i by på landsbygden, Killing Fields, lunch på egen hand, programfri eftermiddag, avskedsmiddag på Mali’s Restaurant.

 Dag 13 – Phnom Penh
Tidigt transfer till flygplatsen för hemresa via Bangkok och Helsingfors. Hemkomst till Köpenhamn samma eftermiddag kl 16.10.

TILLÄGGSPAKET KOH RONG 4.600:-
För mer info kontakta Ramkvillabuss.

  Allt det här ingår i priset

 • Flyg i ekonomiklass med Finnair och Bangkok Airlines, Köpenhamn - Saigon och Phnom Penh - Köpenhamn.
 •  Måltider ombord; 2 frukost och 2 middagar.
 • Dagens flygskatter (2017 - juli)
 • Resan leds av Ulf Nilsson.
 • Övernattning, del i 2-bäddsrum, hotell med hög turistklass
  3 nätter i Saigon, 2 nätter i Haoian, 3 nätter i Siem Reap och 2 nätter i Phnom Penh.
 • Frukost på hotellen.
 • Samtliga angivna utfärder och programinslag.
 • Flyg Ho Chi Minh City-Danang, Danang-Siem Reap i ekonomiklass inkl flygskatter.
 • Transfers samt transport och entréavgifter i samband med programmet
 • Engelsktalande lokala guider.
 • Skriftlig information som bifogas färdhandlingarna; Praktiska råd och tips om valuta, vaccinationer etc, information om Vietnam och Kambodja.
 Kan beställas mot tillägg
 • Avbeställningsskydd 600:-
 • Enkelrumstillägg 5280:-

Observera att:

Pass
För deltagande i denna resa krävs pass som är giltigt minst sex månader efter hemkomsten till Sverige.  Kontrollera redan i samband med bokning av resan att ditt pass uppfyller detta krav.
För svensk medborgare krävs inget visum till Vietnam för denna resa. Om du inte är svensk medborgare ansvarar du själv för att undersöka om du behöver visum. Om så skulle vara fallet är du själv ansvarig för att söka detta visum.

Anmälningsavgiften är 3.500:- Slutlikviden betalas senast 45 dagar innan avresa.


Vid avbeställning UTAN vårt avbeställningsskydd gäller följande kostnader:
 • Mer än 45 dagar innan avresa; 3.500:- (=anmälningsavgiften).
 • 45-30 dagar innan avresa 50% av resans pris
 • Mindre än 30 dagar innan avresa; ingen återbetalning.

Vid avbeställning MED vårt avbeställningsskydd och mot uppvisande av läkarintyg gäller full återbetalning minus expeditions-avgift på 1.000:-.
Avbeställningsskyddet återbetalas inte.